Billige Apotek
medicin
Kun produkter af høj
kvalitet!
Bedste
Pris
Arbejdstimer 09:00 - 17:00
Dansk telefon:
International telefonn:

For tidlig sædafgang (præmatur ejakulation) – øvelser og piller mod problemet

Hvad er for tidlig udløsning? 

Udtrykket ”for tidlig udløsning” har nok en forskellig opfattelse blandt folk. Per definition vil enhver udløsning, der kommer før man venter den, være for tidlig. Dette vil ikke altid være uhensigtsmæssig, og termen dækker derfor over en udløsning før samlejet overhovedet begynder, eller kort tid efter det er gået i gang. Nogle stiller definitionen som udløsning under ét minut efter penis’ indtrængen i skeden. Går også under det mere sundhedsfaglige navn præmatur ejakulation. 

Det er selvsagt, at dette problem er et, de fleste ønsker at få afhjulpet. Særligt den anden partner vil oftest tro, at det er vedkommende der er noget galt med, at man ikke tænder seksuelt på sin partner, og at problemet er psykisk. Vi ved dog at problemet i lige så høj grad kan være fysisk betinget, og dermed afhænge af biologiske faktorer, som det kan være svært at gøre noget ved umiddelbart.

Omtrent 30 % af alle mænd vil opleve for tidlig udløsning i løbet af deres liv, som regel vil det ske hyppigere for yngre mænd frem for ældre, og hovedparten vil støde på det i forbindelse med første gang de har sex. Ved denne problemstilling er det vigtigt at differentiere mellem, om det forekommer i enkelte, separate tilfælde, eller om det er et vedvarende problem. Ved sidstnævnte bør man søge en konkret løsning på problemet.

Information om for tidlig udløsning-behandling

Ved diagnosticering vil man blive inddelt i en af to kategorier, en primær og en sekundær. Den primære er for dem, der hele deres seksuelle liv har oplevet problemet, mens de sekundære først har oplevet det efter at have haft et tilfredsstillende sexliv tidligere. Diagnosticeringen stilles på baggrund af en række personlige spørgsmål, som man drøfter sammen med sin læge.

Tilhører man den primære gruppe, er der altså et uændret seksuelt adfærdsmønster, og der kan derfor være god grund til medicinsk behandling, herunder spray mod for tidlig udløsning og creme mod tilstanden. Er man derimod i den sekundære gruppe, kan forklaringen ofte findes i en ændret opfattelse, tilgang eller praksis ifm. samleje. Kan man finde frem til denne ændring, kan det være den helt konkrete løsning på ens problem.

Af fysiske årsager findes generelt følgende:

Psykiske grunde kan også være en stor årsag. Grundene her er generelt:

  • Tidligere oplevelse af påskynding for klimaks-opnåelse
  • Generel skyldfølelse
  • Rejsningsproblemer/rejsningsbesvær
  • Angst knyttet til parforholdet eller seksuel situation

De listede grunde kan efterfølgende søges elimineret eller mindsket, så udløsningsproblemet kan bringes til ophør. Hjælp til at få årsagerne fjernet kan fås af både venner eller familie du har stor tillid til, samt sundhedsfagligt personale – f.eks. din læge eller en psykolog.

For tidlig udløsning – medicin kan måske hjælpe på problemet

Om medicin kan hjælpe på problemet eller ej, må også bero på de faktorer der gør, at udløsningsbesværet er opstået. Gennem en række undersøgelser foretaget af en praktiserende læge vil man via klarlæggelsen af årsagerne og eventuelle følgesygdomme kunne komme problemet til livs.

Medicinoptionerne er lokalbedøvende midler i kombination med kondom. Således er der spray mod udfordringen, samt creme mod den tidlige udløsning, der kan bruges. Begge dele fungerer ved at bedøve området ved penis lokalt, hvilket kan sænke følsomheden og i sidste ende varigheden for, hvornår en udløsning opnås. Man skal dog gå langsomt til værks, da en for stor følsomhedsnedsættelse ej heller vil være at foretrække, da det kan gøre samleje helt umuligt at gennemføre.

På trods af at man af en læge får konstateret for tidlig udløsning, vil piller og medicin ikke med sikkerhed blive tilbudt som en løsning på det personlige problem. Dette skyldes at det er en langt mere holdbar og vedvarende løsning hvis livsstilsændringer og holdningsmæssig adfærd kan løse problemet for fremtiden også, frem for kun at være en løsning i den enkelte situation.

Øvelser kan også løse problemet. Dette består bl.a. af knibeøvelser, der også kaldes kegeløvelser. Gentaget hver dag, to-tre gange om dagen, kan det hjælpe på udfordringen med sædafgangen. Der findes også øvelser man kan foretage med sin partner, herunder øvelser med start/stop.

Hvilke typer piller er der mod for tidlig udløsning?

En bredt anvendt pilletype mod erektionsproblemer er Viagra. Dette vil sjældent virke på udløsningsudfordringen, hvorfor anden medicin er nødvendig. Denne medicin inkluderer primært Priligy, der tidligere blev udbudt på det danske marked. Medicinen sælges dog ikke længere i Danmark. Med en engelsk recept kan man dog købe præparatet i EU-lande – det aktive stof hedder dapoxetine. Mest almindelige bivirkninger er sløvhed, kvalme og svimmelhed – undgå kombination med alkohol. Paroxetin er endnu et kendt præparat og middel mod den præmature ejakulation, og er beregnet til helbredning af depression. Her er bivirkningerne basalt de samme,

Kendskabet til andre lignende præparat er stærkt begrænset, hvorfor alternative behandlingsformer vil være alternativet. Da årsagen ikke altid er tydelig og soleklar, kan det være udfordrende at udvikle medicin konkret mod problemet. Dette er også grunden til, at du bør rådføre dig grundigt med en læge, inden problemet forsøges behandlet med medicin – hvadend det er pillerne eller en anden behandlingsform, der skal være problemløseren.Vi bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved fortsat brug af denne side accepterer du brug af cookies.

Det er forstået