Billige Apotek
medicin
Kun produkter af høj
kvalitet!
Bedste
Pris
Arbejdstimer 09:00 - 17:00
Dansk telefon:
International telefonn:

Problemer med manglende sexlyst hos kvinder og mænd – få libidoen tilbage

Manglende sexlyst kan ramme de fleste 

At have nedsat sexlyst kan ramme de fleste i perioder. Årsagerne kan være mange, men mest af alt er det frustrerende – som regel ikke for den halvdel, der mangler sexlysten, men for partneren der kan blive frustreret og virke uforstående overfor situationen. Vi har nok alle hørt sætningen ”jeg har ikke lyst i dag”, hvilket kan være en nedslukkende besked for mange. 

I artiklen her graver vi ned i dette emne, og kommer med gode bud på, hvad du kan gøre for at få en lav sexlyst øget igen, ved at finde frem til de enkeltstående årsager til den lave sexlyst.

Kunsten at få sexlysten tilbage

”Men hvordan får jeg sexlysten tilbage?” spørger du måske dig selv. Det er desværre ikke altid så nemt at få sexlysten tilbage, som man ellers hurtigt kan se beskrevet i artikler og guides online og i aviser og blade. Desuden er det nødvendigt at få klarlagt, hvad normal-niveauet overhovedet er, hvilket også vil variere individuelt.

For at komme problemet til livs, er det vigtigt at forstå den underliggende årsag. Man skelner generelt mellem to former for forværret sexlyst, herunder manglende sexlyst hos kvinder:

  • De enkelte tilfælde, hvor eks. generel utilpashed, bekymringer osv. påvirker ens lyst til sex.
  • Et vedvarende forløb, hvor man finder sig ude af stand til at blive seksuelt opstemt.

Førstnævnte er helt naturligt, og selvom det stadig kan give stridigheder i et parforhold, så bør man snakke åbent og ærligt om det. Gør man ikke det, kan det hurtigt blive misforstået af den modsatte part, og italesættes det ikke på et tidligt tidspunkt, vil det kunne medføre diskussioner, fjendtlighed og generel turbulens og utilfredshed i parforholdet.

Er der i stedet tale om sidstnævnte, deler man det igen op i to dele. Den ene vedrører decideret rejsningsbesvær. Man føler måske, at man har lyst til sex, men man kan ikke ”få den op at stå”. Dette kan afhjælpes ved forskellige former for behandling, som vi ikke kommer ind på her. Den anden del omhandler psykiske årsager, hvor man ikke kan ”tænde ordentligt”. Dette kan være noget ens sexpartner gør bevidst eller ubevidst, hvorfor det igen er noget der kan tages hånd om – men ved man ikke, hvor man konkret skal tage fat, kan det hurtigt blive en umulig nød at knække.

Hvad forårsager mænds manglende sexlyst?

Biologisk og samfundsmæssigt er det naturligt, at mænd overordnet set har den største sexlyst. De bliver nemmere opstemt, og det er i udgangspunktet ikke noget, der sænkes med alderen. Alligevel kan lysten sagtens falde, og de kan lige så vel have brug for at få mere sexlyst i hverdagen igen.

Manglende større sexlyst hos mænd skal både findes i de fysiske og psykiske faktorer. Ofte vil det påvirke den modsatte partner enormt meget, hvis en mand udtrykker, at han ikke har lyst til sex. Tit vil den anden part i høj grad bebrejde sig selv, finde sig usexet og bekymret. Det er derfor vigtigt som mand, at man får afdækket problemet og dets årsager helt og aldeles, så problematikken kan blive så lille som overhovedet muligt, og forhåbentlig elimineret.

Situationen med kvinders libido

Sexlysten hos kvinder er en anden størrelse. Tit vil en kvinde ikke tænde på de samme ting som en mand vil, og derfor skal man gribe hele sagen anderledes an. Mindre og umiddelbart helt ubetydelige ændringer hos manden kan således være med til at afhjælpe problemet helt, og få al eller den meste lyst tilbage inden for en ganske kort tidsramme.

Forklaring på manglende sexlyst hos kvinder

Det beskrives langt fra lige så hyppigt at en kvinde har mindre sexlyst. Forklaringen skal findes i, at dette er tættere på normalbilledet i soveværelset hos de fleste par. En af de mere almindelige bivirkninger ved brug af p-piller er nedsat lyst til seksuelt samleje, hvorfor manglende p-piller også kan være en del af forklaringen på faldet i niveau.

Mænds opfattelse af den kvindelige sexlyst vil som regel være, at den kan virke sporadisk og uforudsigelig. Beslutter man sig for at stifte familie, kan der pludselig være et højere formål, og lysten kan nå helt uhørte højder. Det nærmest stikmodsatte kan derimod ske efter børn er kommet til verden. I begge tilfælde vil mandens sexlyst oftest være uforandret, pånær under kvindens graviditet og dagene efter fødslen, hvor den kommende og nye mor vil forandre sig væsentligt både fysisk og psykisk, hvilket kan forvirre mange mænd. Når familielivet bliver hverdag, vil manden igen finde sig i en position med en generelt høj sexlyst, mens kvinden i højere grad vil være tilbøjelig til at takke nej.

Et ønske om større sexlyst

Blot at have mere lyst til sex er ikke nødvendigvis det, man ønsker sig. Det handler om at have lyst til sex på rette tidspunkt, og at være ufrivilligt liderlig vil ikke stå øverst på ønskelisten hos mange. Derfor kan medicin og andre præparater der kan anvendes i de specifikke tilfælde være at foretrække for nogen.

Kan man undersøge Lovegra, der også kaldes Viagra til kvinder og indeholder sildenafil, der er det samme virksomme stof. Pillerne virker som regel efter 30 minutter, og virker i 4-6 timer. Medicinen bør ikke indtages under graviditet. Bivirkningerne er hyppigst hovedpine, dernæst svimmelhed og kvalme.Vi bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved fortsat brug af denne side accepterer du brug af cookies.

Det er forstået